Als club schenkt Mr T elk jaar opnieuw een deel van de opbrengst van de Mr T Sporta Triathlon Gent aan goede doelen. Nieuw dit jaar is dat ook de deelnemers dat kunnen doen! Bij je inschrijvingsformulier kan je aanduiden dat je een extra bijdrage wil storten voor onze goede doelen. Je stort die bijdrage dan gewoon mee met je inschrijvingsgeld.

Deelname kansarmen aan sportkampen

 Sporta creëert een vakantieaanbod dat nauw aansluit bij de

leef- en belevingswereld van kinderen en jongeren van alle leeftijden. Dat
betekent dat de vakanties aangepast worden aan diverse interesses, behoeftes en
trends. Zo vindt iedereen – zonder uitzondering – zijn gading in het aanbod van
de Sportakampen.

Voor Sporta is het belangrijk dat ieder kind en iedere
jongere de kans krijgt om erbij te horen en zichzelf te ontplooien.

Kansarmen hebben dikwijls de mogelijkheid niet om hieraan
deel te nemen. Het Sporta-fonds om voor kansarmen de financiële drempel weg te
werken heeft een grote impact op deze doelgroep.

De ondersteuning via Mr T Triathlon zet talloze kansarmen op
weg naar deelname aan een sportkamp.

 

Sportaround vzw is een organisatie die streeft naar sportmogelijkheden voor iedereen!

Door middel van sport krijgen kinderen kansen om zich op een positieve wijze te ontplooien en ontwikkelen.

Door te sporten voel je je beter in je vel, ben je gezonder, kweek je zelfvertrouwen, ontdek je talenten, bouw je een vriendengroep op, leer je omgaan met winst en verlies, … De taal van sport is universeel.

Sportaround organiseert sportactiviteiten voor iedereen, toegankelijk en laagdrempelig. Iedereen is welkom. We stimuleren kinderen tot duurzame sportbeoefening en helpen hen het regulier sportaanbod te bereiken.

Onze trajectbegeleider begeleidt kinderen met hun ouders gratis naar de verschillende sportclubs. Ze  zoekt een sportclub in de buurt, contacteert de juiste mensen en kijkt voor financiële ondersteuning.

Wijzelf organiseren naschoolse bewegingslessen (Sportsnacks) op scholen in Gent en sportkampen tijdens de schoolvakanties. Onze sportkar rijdt rond naar verschillende pleintjes in Gent om gratis te sporten en spelen. De sportkar vol sportmateriaal staat tussen 14u en 17u op bepaalde pleintjes, welkom wanneer je wil! Bovendien hebben we 3 omnisportclubs waar elke week een andere sport aanbod komt en kinderen zich wekelijks engageren.

We geloven dat diversiteit en verschillende doelgroepen samen laten sporten een meerwaarde is. We proberen hen de positieve attitude en het groepsgevoel van sport mee te geven door met hen deel te nemen aan verschillende sportevenementen. Sport is er voor iedereen, samen leven en samen bewegen!