Probeer 2 uur voor de start van de wedstrijd aanwezig te zijn, je hebt dan tijd genoeg om je te registreren: 
– je nummer opzoeken op een lijst die uithangt, 
– je enveloppe met persoonlijke spullen ontvangen (woordje uitleg, badmuts, bandje voor aan de pols, bandje voor aan de fiets, chip + enkelband voor de chip (niet bij just for fun) en je individueel borst/rugnummer) 
Doe de chip doe altijd METEEN rond je LINKERbeen. Dan vergeet je het niet en links omdat het dan niet in je ketting kan blijven haken. 
Neem dan de tijd om het document met uitleg na te kijken en aandachtig door te nemen, als je dan nog vragen hebt, kan je nog steeds bij de inschrijvingenstand terecht. 
Je borst/rugnummer moet tijdens het fietsen op de rug, tijdens het lopen op de buik gedragen worden. Handig hiervoor is dat je een racebelt hebt. Je kan die normaal gezien de dag van de wedstrijd kopen op een stand van een commerciële partner, maar veiligst is om die vooraf te maken/kopen. Racebelts kosten tussen de 5 en 10 euro. Zelf maken: neem een elastiek die mooi rond je taille past en stik hem dicht. Je nummer kan je eraan bevestigen met veiligheidsspelden. 

Dan ga je je fiets en loopgerief klaarzetten in de wisselzone, je doet dit op de plaats met je eigen nummer. Zoek in de omgeving een aantal herkenningspunten zodat je tijdens de wedstrijd niet moet zoeken naar het juiste nummer. je moet de herkenningspunten altijd buiten de triatlon om zien want een uur later kan dat er al anders uitzien. je zoekt bijvoorbeeld bij welke boom, niet naast welke andere schoenen, die kunnen immers weg zijn tegen dat je er bent. 

Je zet klaar in de wisselzone:: 

  • -fiets (vergeet niet een bidon water of sportdrank klaar te steken, die moet volledig uit tijdens het fietsen, zeker bij warm weer)
  • fietsschoenen (indien je die gebruikt)
  • fietshelm
  • je nummer en racebelt
  • een handdoek
  • petje voor het lopen
  • loopschoenen
  • een zak of bak (type curverbox) voor je spullen (plaats daar al je gebruikte gerief in tijdens het wisselen, dan gaat niks verloren)

Op Youtube vind je allerhande filmpjes over hoe je je wisselzone best inricht en hoe je wissels vlot kan doen verlopen. 

Je badmuts en zwembril hou je bij je.

Meestal heb je dan nog een halfuurtje over om nog wat water te drinken en een stukje peperkoek te eten (en nog eens te plassen ;-)) Wandel rustig naar de start en zwem een stukje… 

Wij voorzien geen plaats om je persoonlijke spullen bij te houden, je geeft autosleutels en zo best aan iemand anders in bewaring. In uiterste nood kan dat in een plastic zakje in je zak/bak in de wisselzone, maar wij dragen er geen verantwoordelijkheid voor. 

Aan de start rest je dan nog 3 taken: je ten volle in de wedstrijd gooien, je eigen tempo aanhouden én genieten. Vergeet ondertussen wel niet te zwemmen, fietsen en lopen!

Ongeacht de watertemperatuur is een wetsuit voor onze wedstrijden altijd toegestaan. Het is echter niet nodig: de watertemperatuur is eind augustus zeker warm genoeg om zonder wetsuit te zwemmen.

Mocht u toch op onze wedstrijd een wetsuit willen uitproberen, kunt u er één huren via Blue Globe Sports. Een afspraak maken is noodzakelijk. Meer info: https://blueglobesports.com/wetsuit-verhuur/

Inschrijven is via de start pagina op de website en vervolgens klikken op INSCHRIJVEN.

Het deelnemersaantal is niet onbeperkt, op tijd inschrijven is dus de boodschap.

Eénmaal een wedstrijd volzet is kom je op de wachtlijst. We proberen dit in de gaten te houden en het opstarten van de wachtlijst zo goed mogelijk te voorspellen en te communiceren. Maar dit is geen exacte wetenschap… Enkel wie volledig is ingeschreven en betaald heeft komt op de wachtlijst terecht. Door het groot aantal annuleringen in onze wedstrijd is er ook van op de wachtlijst een grote kans op deelname.
Wie op de wachtlijst staat en toch niet kan deelnemen krijgt uiteraard het inschrijvingsgeld terug (zonder de administratiekosten).
Hoe vermijd je dat je op de wachtlijst terecht komt? Door op tijd in te schrijven!

Het betreft een recreatieve wedstrijd m.a.w. iedereen kan meedoen. Je moet niet aangesloten zijn bij een club en een licentie hoeft ook niet.

Er is een “Rolling start” voorzien. Dit wil zeggen dat de zwemmers starten in groepjes van 10-20. Zo heeft iedereen voldoende plaats om te zwemmen en kun je eenvoudig je eigen tempo bepalen. Je persoonlijke tijd begint pas te lopen op het moment dat je zelf het water ingaat. Daarnaast zijn de wedstrijden al opgesplitst tussen de verschillende afstanden en tussen mannen en vrouwen.

Speciale kledij is niet nodig. Er zijn geen specifieke eisen. PAS OP: voor het fietsen is een goed passende fietshelm verplicht.

Zoals bij elke sport is er wel specifieke kledij doch dit is niet noodzakelijk om deel te nemen aan onze wedstrijd. Specifieke kledij is bijvoorbeeld een “trisuit” waarmee je zowel kan zwemmen, fietsen als lopen. Een “wetsuit” kan je gebruiken bij het zwemmen en is vooral wenselijk bij koude watertemperatuur. Maar nogmaals, de wedstrijd kan perfect afgewerkt worden in gewone zwemkledij en sportkledij.

Bij de inschrijving wordt er informatie verschaft omtrent het verloop van de wedstrijd. Kom zeker naar onze startersmeetings, hier krijg je niet alleen een uitgebreide kennismaking met het parcours, maar leggen we ook stap per stap uit wat een triathlon inhoudt en hoe je je voorbereidt. We overlopen de wissels op de juiste plaats.

Ligfietsen en fietsen met motoraandrijving (electrische fietsen, speedelecs, racefietsen met een motortje, … ) zijn niet toegelaten. Alle andere fietsen wel!

Stayeren of rijden in groep is toegelaten.

Ja, er zijn geen specifieke eisen wat betreft de stuurtjes.

Het zwemmen is één rechte lijn. Het fietsen en lopen zijn meerdere ronden. Per wedstrijd staan detailbeschrijvingen op deze website (per wedstrijd te vinden onder ‘algemene info’)