Lid worden

Wenst u zich nu reeds in te schrijven voor het nieuwe seizoen in september? Stuur ons een mailtje naar secretaris@triathlongent.be – fijn om dan ook je motivatie & ervaring te horen. Kom gerust af op onze (wedstrijd)startersmeeting in juli/augustus!

Inschrijven voor het nieuwe seizoen kan vanaf 1 augustus tot eind september. 
Het nieuwe seizoen begint op 1 september. Voor een lidmaatschap van 1 jaar ( 1 september –  31 augustus) betaal je:
 • € 175 – voor een eerste gezinslid.
 • € 140 – vanaf 2e gezinslid (wonende onder hetzelfde dak).

In het lidgeld zitten volgende zaken vervat:

 • Deelname aan de wekelijkse groepstrainingen
 • Deelname aan clinics en activiteiten
 • Korting op de clubkledij
 • Verzekering
Een 3VL wedstrijd licentie is niet inbegrepen in de prijs & optioneel.

Trainingen en activiteiten

Mr. T Triathlonclub Gent is een recreatieve triatlonclub voor iedereen, ongeacht je sportief niveau: van beginnend triatleet tot Ironman. Wij bieden wekelijks 4 trainingen aan en tal van activiteiten (clinics, ledenvergadering, fietsstage, clubkampioenschap, …) .

 • De zwemtrainingen gaan door in LAGO Rozebroeken:
  • Dinsdagavond van 19u tot 20u30 (25m baan)
  • Dinsdagavond van 19u30 tot 21u (50m baan)
  • Zaterdagmiddag van 12u30 tot 14u (25m en 50m baan)
 • De looptraining gaat afwisselend door aan de Topsporthal of aan de LAGO Rozebroeken
  • Donderdagavond van 19u tot ± 21u
 • De fietstraining vertrekt afwisselend aan de Topsporthal en 2 maal per maand op de parking van Grand Départ
  • Zondagmorgen om 9u (tijdens het zomeruur) en om 9u30 (tijdens het winteruur)

We zijn heel chill naar het volgen van trainingen, er zijn geen verplichtingen en we houden geen aanwezigheden bij. We trachten een zo goed mogelijk aanbod te geven voor de verschillende disciplines en vinden het dan wel fijn om je zo nu en dan op de verschillende trainingen tegen te komen. Idem voor wedstrijden, ieder volgt zijn eigen ambitie en doet vooral waar hij/zij zich goed bij voelt. Onze leden variëren van rustige recreanten, die liever trainen dan racen, tot Hawaï Iron Man’s. In september starten we met een seizoensopbouw, dan is het goed dat we weten wat de verschillende niveaus zijn en kunnen we daar op inspelen. Hieronder wat meer info over onze coaches en verschillende trainingen.

Marieke: Sporten is een passie die ik graag deel!
Paardrijden, karate, later zwemmen, dans, roeien, maar ook yoga, trektochten en outdooractiviteiten.. En alhoewel ik nog steeds van enige variatie hou, ben ik de laatste jaren vooral in triatlon, wielrennen en open water zwemmen verzeild geraakt. Kortom, een hoop ervaring om te delen en daar wordt elke dag aan verdergewerkt!
Na mijn studies criminologie en pedagogie kwam ik in het (forensisch) welzijnswerk terecht. Na jaren begeleiding, viel de focus op het activeren van klanten als bewegingsagoog. En van daaruit volgden bijkomende opleidingen als personal coach, IM coach, barefoot coach, ..
Tijd voor een nieuwe uitdaging dus, ik ben een goeie 5jaar geleden dan ook gestart als zelfstandige coach, heb ondertussen een Endless Pool thuis geïnstalleerd en blijf opleidingen volgen, om zo steeds meer ervaring in het sporten en coachen te kunnen delen met andere sporters en collega’s.
Voor mij, als coach, staat een persoonlijke aanpak centraal. Ik hou ervan om ook in groepslessen waar mogelijk iedereen wat persoonlijk advies te kunnen meegeven. En tijd te maken om iedereen vooruit te helpen, ongeacht niveau of ambities.

Isabelle: Ik ben afgestudeerd als regent in de lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie. Na mijn studies ben ik fulltime in de sport en recreatieve sector actief geweest. Ondanks het feit dat mijn jobs over de jaren heen eerder een administratief kantje kregen ben ik altijd zelf blijven sporten, ben ik heel actief gebleven in de outdoor sector en als trainer binnen clubs, ben ik me blijven bijscholen (Hoger Redder brevet) en opleidingen volgen (Swim Smooth). Ik vind het super om sporters te zien genieten, groeien en te begeleiden in het bereiken van doelen. De combinatie van mijn gezin, mijn administratieve job, het trainen en coachen van atleten, elke dag ervaringen opdoen en bijleren en daarnaast zelf kunnen sporten is voor mij de perfecte combinatie!

Dirk:  Ik ben coach Dirk. Mijn achtergrond ligt bij ons Belgisch leger. Ik ben 23 jaar Onderofficier bij defensie geweest, waarvan 12 jaar als sportverantwoordelijke (PTI). Na mijn carrière bij defensie ben ik begonnen met het volgen van opleidingen aan de Vlaamse Trainer School (Initiator zwemmen, Instructeur B Zwemmen, Initiator wielrennen, Trainer B wielrennen, Trainer A algemeen), alsook opleidingen als Training Peaks University (TPU) met Joe Friel, Training with Power met Hunter Allen en SwimSmooth Coaching Course met Paul Newsome.

Mieke:

Mama van Rico en Mauro
Getrouwd met Dirk
Bachelor in de kinesitherapie en podologie.
Beroepsbrandweervrouw in Gent.
Personal Coach triatlon, loopscholing, ….

15 jaar topsporter triatlon
2 x OS Sydney en Athene
Meervoudig Belgisch Kampioen
Podium plaatsen EK’s, Wereldbeker wedstrijden, Europese wedstrijden…

Omdat we over meerdere 25m en 50m banen beschikken zwem je in een baan met andere leden van gelijkaardig niveau. Een training duurt 1,5u waarbij 2 à 3 coaches focussen op techniek, snelheid en/of conditie. Er wordt voornamelijk crawl gezwommen – of geleerd voor starters.

Minimum vereisten: geen watervrees, je kan 250m op de één of andere manier overleven ;-). De club voorziet materiaal, maar je mag ook altijd je eigen pull boy en/of zwemvliezen meebrengen.

De zwemtrainingen gaan door in LAGO Rozebroeken (Victor Braeckmanlaan 180, 9040 Sint-Amandsberg). Toegang tot het zwembad zit vervat in het lidgeld.

Van juni tot september organiseren we openwaterzwemmen in de Blaarmeersen, op woensdagavond van 19 uur tot 21 uur. Hiervoor heb je minstens een zwemboei nodig, en een wetsuit bij water temperaturen onder 18°C.

Iedere zondagochtend zijn er verschillende fietsritten De afstanden liggen tussen de 60 en 120 km, opbouwend doorheen ‘t seizoen. Meestal hebben we een groep met een gemiddelde van 28-30 km/u en een groep met een gemiddelde van 25-27 km/u. We houden altijd rekening met elkaar, en respecteren absoluut de wegcode.

De fietstraining vertrekt afwisselend aan de topsporthal en 2 maal per maand op de parking van Grand Départ (Nijverheidskaai 3A, Gent) om 9u (tijdens het zomeruur) en om 9u30 (tijdens het winteruur.

Minimum vereisten: minstens 60 km aan 25 km/u kunnen fietsen, al gefietst met klikpedalen. Benodigd materiaal: koersfiets, helm, klikpedalen/schoenen, reserve materiaal (binnenbanden), drinkbus (met isotone drank) en eten.

Jaarlijks hebben we enkele social rides (een soep- en een aperitiefrit), ritten met een andere startlocatie (bv. Ieper, Maarkedal, …) en een fietsweekend in mei. Soms voorzien we technische of structurele fietstrainingen, of een combitraining

De looptrainingen gaan door op donderdagavond om 19 uur. Startpunt aan de topsporthal of aan LAGO Rozenbroeken. Bij blokjes of intervaltrainingen wordt er regelmatig teruggekeerd naar de laatste deelnemers, zodat we nu en dan terug samen komen.. Occassioneel is er een trail training.
Minimum vereisten: 8 km kunnen lopen aan 8-9 km/u.

Tijdens de wintermaanden huren we de indoor topsporthal 1 keer per maand om samen wat looptechnische en core stability oefeningen door te nemen. Daarnaast voorzien we kortere core en stretch oefeningen bij de overige zwem- en looptrainingen.

Alle info over de trainingen wordt weergegeven in een kalender op Twizzit. Ieder lid krijgt hiervoor een account.
Daarnaast is er nog een (optionele) Strava groep, Facebook supporters pagina, Instagram, etc.

Naast de trainingen hebben we meerdere (gratis) sociale activiteiten zoals bv. een 2-maandelijkse clubcafé, ledenvergadering met etentje, info momenten (voeding, trainingsopbouw, fietsclinic, …), de Mr.T quiz, …

Ieder jaar schuiven we een kwart triatlonwedstrijd naar voor, waarbij we met zoveel mogelijk clubleden trachten deel te nemen. Voorbije jaren was dit de Kallemoeie in Beernem, begin juni. Naast een prijsje voor de eerste 3 mannen en 3 vrouwen is er ook een etentje voor alle leden.

Jaarlijks organiseren we onze eigen sprint triathlons in en rond de Blaarmeersen op de (voor)laatste zondag van augustus. Die wedstrijd vormt de financiële levensader van de club, daardoor kunnen we het inschrijvingsgeld bijzonder democratisch houden op 175€(!). Het spreekt voor zich dat de organisatie van zo’n wedstrijd veel voorbereiding en werk vraagt. Onze enige échte vraag van engagement naar ieder lid is dan ook dat iedereen dat weekend meehelpt. Sowieso is het een heel sociaal gebeuren waar je je 100 medeleden eens op een andere manier leert kennen.